Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Το Party τελείωσε...

Ενα Αρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στο Capital.gr http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1085971
που θεώρησα εξαιρετικό... για το Party που τελείωσε...

Επέλεξα να τονίσω τα ακόλουθα σημεία απο το Αρθρο (Σε παρένθεση τα σκωπτικά σχόλιά μου):


1. Tο 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκάλυψε τις κρυφές εγγυήσεις που είχε δώσει το δημόσιο για τα δάνεια δημόσιων οργανισμών και άλλων φορέων. Και τις ενσωμάτωσε έντιμα στον προϋπολογισμό. Κι έκτοτε κατηγορείται πως... αύξησε το έλλειμμα επειδή έφερε στο φως τις ταχυδακτυλουργίες. Κι ας ήταν η μοναδική φορά μετά το 1981 που η χώρα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα. (Συμπληρώνω οτι το ΠΑΣΟΚ της μάσας και της απόλυτης χυδαιότητας, επανέλαβε την κριτική του αυτή το 2005 λόγω της κατάργησης της δημιουργικής λογιστικής της Σημίτιας περιόδου για την οποία ακόμα και προχθές οι ευρωπαίοι μας το ξανακτύπησαν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις...)

2. Καλό όμως είναι να σταματήσουν και κάποια άλλα παραμύθια. Όπως λ.χ. πως δεν θα πρέπει να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα μια και δεν φταίει σε τίποτα για τα αδιέξοδα στα οποία βρισκόμαστε. Όπως για τίποτε δεν φταινε και οι εργαζόμενοι για την κρίση που ξέσπασε στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού – δηλ. τις ΗΠΑ. Είναι όμως αληθινοί οι ισχυρισμοί αυτοί; Ποιος έπαιρνε με βάση ειδικά ψηφισμένους νόμους στις ΗΠΑ στεγαστικά δάνεια δίχως την ύπαρξη εγγυήσεων;(Έλα ντε συμπληρώνω εγώ...)

3. Πως βρέθηκαν ξαφνικά τόσοι πλούσιοι ή έστω εύποροι Έλληνες – με ωραία σπίτια, μεγάλα αυτοκίνητα, εκδρομές Χριστούγεννα και Πάσχα, να πλημμυρίζουν τα ακριβά εστιατόρια, τα σύγχρονα υπερκαταστήματα, τις πολυτελείς καφετέριες και τις εντυπωσιακές ντίσκο; Δίχως όμως η χώρα να παράγει ουσιαστικά τίποτε;(Έλα ντε λεω και έγω κύριοι ΠΑΣΟΚΟΙ, διότι τότε έγινε η μεγάλη λοβιτούρα, που τα βρήκατε και κτίζατε μεζονέτες με ρυθμούς πολυβόλου στα βουνά και στα λαγκάδια, που τις βρήκατε τις μερσεντές και τις Porche ρε πρώην χωριατοειδή της ομοταξίας των πτωχοειδών;)

4. Ανέβηκε το βιοτικό μας επίπεδο ενώ πέφταμε συνέχεια, θεαματικά μάλιστα, στην παραγωγικότητα, στις εξαγωγές, στην εκμεταλλεύσιμη οικονομικά έρευνα, στην εισαγωγή καινοτομιών, στην παραγωγή και σε τόσα άλλα. Το κράτος φτώχαινε ενώ οι πολίτες γινόντουσαν πλουσιότεροι (Θάμα, Θάμα της Παναγιάς λεω εγώ... γιαυτό και ο λαός, που τον χάνεις που τον βρίσκεις στους γάμους και στα πανηγύρια τρέχει και στις Παναγιάς καταθέτει... Με τόσα θάματα της Παναγιάς θα πρέπει να παίρνει και αυτή το μερτικό της...)

5. Τι νόημα λοιπόν έχει το επιχείρημα πως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ευθύνη; (Και εγώ την ίδια απορία είχα αλλα δεν με βοήθησε κανείς αδελφός απο την διασπασμένη αριστερά...)

6. Πως βρέθηκαν βιοπαλαιστές αγρότες στη Λάρισα με ομόλογα της Lehman Brothers στα χέρια;(Α κύριε Ανδριανόπουλε... Αφελής μου φαίνεται πως είσαι... Και αυτο θάμα της Παναγιάς ήτανε... Τι λέγαμε ποιο πάνω...; Μόνο που ένας άγγελος που δεν ήταν στο κόλπο της λοβιτούρας τα κατήγγειλε και έγινε το κακό...)

7. Η κυβέρνηση της ΝΔ λ.χ., την οποία η Αριστερά καταγγέλλει σαν νεοφιλελεύθερη, δημιούργησε στα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία 695 καινούργιους δημόσιους φορείς, ινστιτούτα, εταιρίες, δ/νσεις, επιτροπές κλπ.(Καλά τώρα για την Αριστερά θα μιλάμε κύριε Ανδριανόπουλε; H λέξη Αριστερά κατήντησε το συντομότερο ανέκδοτο... Που γελάνε...; Χα, Χα, Χα... για να μη το κρύψομε και αυτή τη φορά... )

8. Οφείλει η ηγεσία των κομμάτων της Αριστεράς να εξηγήσει τι σόι νεοφιλελευθερισμός είναι τούτος που διογκώνει το κράτος, αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες και πληθωρίζει τον αριθμό όσων απασχολούνται στο δημόσιο.(Άμα απαντήσει η Αριστερά της Παπαρήγα και της Λιάνας Κανέλλη εγώ θα παω στο Άγιον Όρος να αγιάσω ξεπλένοντας τις αμαρτίες μου...)

9. Όλοι αυτοί λοιπόν, που βολεύτηκαν στο δημόσιο κι απολαμβάνουν της ειδικής του εργασιακής προστασίας δεν έχουν ευθύνη για τα δημοσιονομικά μας χάλια;(Ου που να ακούσεις Ανδρέα μου που μόλις χθες, μέρα γιορτής, μου έλεγε μια κυρία του τεμπελοδημοσίου, πως έκανε τα κόλπα της να πάρει ο ανδρούλης της τη «μπέμπα του» – την ολοκαίνουρια BMW εννοούσε με κομπίνα δημοσίου ασφαλώς... ασφαλώς...)

2 comments:

Anonymous said...

Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΛΥΨΑΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΚΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ?

ΓΕΝΙΚΑ,Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ,Η ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡ-ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

ΓΕΝΙΚΑ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ,ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ.ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ,ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΚΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Ο Ανδριανόπουλος λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης παίρνει αυτή την οπτική του προβλήματος που όμως ανεξάρτητα απο ποια οπτική το βλέπουμε είναι το ίδιο και το αυτό...

Είναι σαν να καθόμαστε γύρω απο ένα πτώμα άλλος με γυαλιά και άλλος όχι, άλλος απο τα δεξιά και άλλος απο τα αριστερά και κάποιος κρεμασμένος απο πάνω αλλά να βλέπουμε όλοι το ίδιο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας...

Το δημόσιο δεν είναι όλο διεφθαρμένο αλλά μόλις προχτές μιλούσα με δημόσιο υπάλληλο που πρακτικά πληρώνεται χωρίς να εργάζεται διότι έχει κριθεί (καθ υπερβολή) ως ψυχικά διαταραγμένη. Εν τούτοις πηγαίνει κανονικά στην υπηρεσία της και φλυαρεί με τις συναδέλφους της μειώνοντας και την δική τους απόδοση...

Επιπλέον χρησιμοποιεί, παρά την όποια προβληματική της κατάσταση, τεχνάσματα υψηλού επιπέδου πονηριάς για να κερδίσει, μέσα απο το δημόσιο ειδικές ρυθμίσεις για τον επίσης προβληματικό τραυματία πολέμου άνδρα της (που βρέθηκε σε αυτή την ηλικία ανεξήγητο...)για να αποκτήσει το δεύτερο πολυτελές αυτή τη φορά αυτοκίνητο...

Το ζευγάρι είναι μέλη του ΚΚΕ!!!

Αυτά σας τα λεω για να δείξω οτι το δημόσιο είναι διεφθαρμένο σε πολυ υψηλά ποσοστά...

«...ΓΕΝΙΚΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...»

Πιστεύω οτι ξέρετε το ότι η δωρεάν παιδεία κοστίζει πολυ περισσότερο απο την επι πληρωμή παιδεία... λόγω σπατάλης και χαμηλής απόδοσης...

Τα πανεπιστήμια που αναφέρονται ως ιδιωτικά θα είναι ιδιωτικά αλλά ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικές οντότητες) που θα χρηματοδοτούνται απο το κράτος, τους φοιτητές και τις επιχειρήσεις όπως στην Μ. Βρετανία.

Δεν επιθυμώ να έχουμε δωρεάν παιδεία διοτι είναι άθλιας ποιότητας και θα συνεχίσει να είναι άθλιας ποιότητας ακόμα και με διπλασιασμό των κονδυλίων...

Ο ρόλος του καθηγητή του δημοσίου που είναι αρακτός, είναι εγκληματική κατάσταση για μία σφριγηλή οικονομία που επιδιώκει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα...

Σε καμία χώρα η κρατικοδίαιτη παιδεία δεν απέδωσε καρπούς...

Στην Σοβιετική Ένωση δεν είχαν δωρεάν παιδεία... Εξωφρενικά ακριβή παιδεία είχαν και τα έπαιρναν για να την χρηματοδοτούν απο τους μισθούς των εργατών που ήταν γλίσχροι. Οχι Γιάννης δηλαδή αλλά Γιαννάκης...

Κύριε Ιωαννίδη, αν και φαίνεται οτι έχουμε διαφορές στο σκεπτικό με το οποίο αναλύουμε τα προβλήματα σε πάρα πολλά συμφωνούμε και κυρίως συμφωνούνε στον πολιτισμό και με αυτό εννοώ τον πολιτισμένο τρόπο επικοινωνίας...