Στην Ελλάδα αλληθωρίζουμε δεξιά και αριστερά διότι δεν μας αρέσει να βλέπουμε ίσια το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα.
Στη Καλιφόρνια η φωτιά έκαψε περίπου όση έκταση και στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερα σπίτια πολυ μεγαλύτερης αξίας.
Σε απόλυτα νούμερα οι καταστροφές εκεί ήταν πολυ μεγαλύτερες απο τις δικές μας αλλά τηρουμένων των αναλογιών ίδιας περίπου κλίμακας.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο πασίγνωστός πρώην Κινηματογραφικός Αστέρας και Ράμπο, Αρνολδ Σβαρτζενέγκερ, ήταν παρόν σε κάθε μέτωπο της φωτιάς, δίπλα στους πυροσβέστες, στους πολιτοφύλακες και στους εθνοφρουρούς που μάζεψε απο τα σύνορα του Μεξικού χωρίς δεύτερη σκέψη, στα πλαίσια μιάς μαζικής κινητοποίησης,.
Παρά τους ισχυρούς ανέμους, ασυνήθιστους για τα Ελληνικά δεδομένα, οι μονάδες καταστολής και μέριμνας δεν λύγισαν αλλα πάλεψαν και αντιστάθηκαν με σύστημα και μέθοδο που αποδεικνύει την σημασία της διοικητικής αποτελεσματικότητας σε κάθε μάχη σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Οι φωτιές παρά ταύτα έκαναν τεραστία καταστροφή.
Ο συντονιστής και αρχηγός της προσπάθειας, ο Κυβερνήτης Αρνολδ Σβαρτζενέγκερ παρά την αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του, οχι μόνο δεν επικρίθηκε αλλά πήρε τα εύσημα όλων απο κάθε πολική θέση και σκοπιά.
Ο συντονιστής της υπερπροσπάθειας που καταβλήθηκε στη Νότια Καλιφόρνια, δεν αντιμετώπισε επικρίσεις διότι προτίμησε τον συγχρονισμό του τεράστιου πολιτειακού και εθελοντικού μηχανισμού που κινητοποίησε απο την παραθυρολαγνεία των καναλιών.
Αυτό αποτελεί μάθημα κοινωνικής συμπεριφοράς και κρατικής αποτελεσματικότητας για τους ιθύνοντες στην Ελλάδα.
Ακόμα ηχούν στα αυτά μας οι Αλαβανέζικες επικρίσεις περί του τύπου ενδυμασίας του Πρωθυπουργού, οταν προήδρεψε συντονιστικής σύσκεψης αλλά και οι λοιπές βερμπαλιστικές κορώνες της αριστεράς ενω απουσίαζε παντελώς η δική της συνεισφορά στην μάχη, δίπλα στους πυροσβέστες και στους πυρόπληκτους. Ισως οι «δυναμικές» συντονιστικές των κομμάτων της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που έλαμπαν άλλοτε στα φεστιβάλ των νεολαιών τους, να θεώρησαν οτι τα συνέδρια και οι πολύχρωμες σημαίες είναι αποτελεσματικότεροι τρόποι για την αντιμετώπιση των καταστροφών.
Η ΝΔ έχασε πολλούς ψήφους διότι σε αντίθεση με τον Σβαρτζενέγκερ, έναν άνθρωπο για τον οποίο η Ελληνική ελίτ των γραμμάτων και της συντήρησης εκφράζει μόνο επικρίσεις ενω η αριστερά αποστρέφεται μετά βδελυγμίας, δεν λειτούργησε αποτελεσματικά και δεν συγκίνησε, με την παρουσία της στα μέτωπα της φωτιάς, τον Ελληνικό λαό.
Ο υπερδεξιός όμως Αυστριακός, που απο την ηλικία των 20 ετών είχε όνειρο να κατακτήσει τον κόσμο, πράγμα που υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό ως Ρεμπουπλικάνος κυβερνήτης της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ, (θα γινόταν εύκολα και πρόεδρος των ΗΠΑ εάν δεν το απαγόρευε το Αμερικανικό σύνταγμα) δίνει μαθήματα κρατικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας σε όλους ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης και ιδεολογίας.
Ηγείται ταυτόχρονα της ουσιαστικότερης προσπάθειας στις ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι ο μόνος που πιέζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αλλάξει πολιτική υπέρ του περιβάλλοντος.
Θέλουμε και στην Ελλάδα πολιτικούς που το χαρακτηριστικό τους να είναι η αποτελεσματικότητα αντι του άκαρπου πολιτικού λόγου.
Θέλουμε και εδώ ανθρώπους της πράξης, ανθρώπους που θα είναι με τον λαό στις στιγμές κρίσεις, ανθρώπους που δεν θα διυλίζουν τον κώνωπα με την συνταγματική αθρολαγνεία αλλά θα ασχολούνται με το πως θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και την ποιότητα των σπουδών στην Ελλάδα.
Πολυ σύντομα το 2010, θα αποκλεισθούμε απο τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω μη ισοτιμίας των διπλωμάτων των Ελληνικών πανεπιστημίων ενω οι ξένοι απόφοιτοι θα έρχονται ανενόχλητοι να δουλέψουν στην Ελλάδα.
Τότε άραγε τι θα έχει να πει η Αριστερά αλλά και οι παλαιοκομματικές σέκτες των δυο κομμάτων εξουσίας;
Φαίνεται οτι οι καταστροφές αποτελούν αφορμή για κρίση και αξιολόγηση όσων θέλουν να μας εκπροσωπούν .
Ας δουλέψουμε λοιπόν για να βρεθούν οι αξιότεροι μεταξύ μας και αν δεν βρεθούν ας κοιτάξουμε αλλού όπως έκαναν οι Καλιφορνέζοι με τον Σβαρτζενέγκερ και πέτυχαν.
Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...
Συγκρίσεις και αντιθέσεις
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος στις Tuesday, October 30, 2007 0 σχόλια
Subscribe to:
Posts (Atom)