Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, Επάνω

Ένας φίλος Blogger σε στιγμές ποιητικής έξαρσης αλλά και απόλυτης ειλικρίνειας έγραψε το παρακάτω κείμενο με αφορμή τις ανελέητες και ατέρμονες συζητήσεις για το πού είναι η καλλίτερη πολιτική θέση, αριστερά, δεξιά ή παντού και όπως δηλώνει αλληγορικά, Επάνω.

Παρά τις όποιες απλοποιήσεις και τις υπερβολικές στρογγυλοποιήσεις
δεν εξαντλείται το σκεπτικό μιας τέτοιας αλληγορίας στις γραμμές που ακολουθούν.

Εν τούτοις το κεντρικό μήνυμα είναι περιεκτικό και σαφές τόσο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως η βάση μιας φρέσκιας πολιτικής θεώρησης για τον κόσμο που έρχεται και δεν επιτρέπει ούτε ολιγωρία ούτε στραβισμό.

Απολαύστε το κείμενο και κρίνετε με προσοχή αν θα αποδεχθείτε το σκεπτικό του δημιουργού του.


Ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, Επάνω.


Οχι - ή αριστερά ή δεξιά - και αριστερά και δεξιά και αλλού, αρκεί να είναι Επάνω.

Ελάτε να μελετήσουμε και να προτείνουμε την Επάνω πολιτική.
Την πολιτική του πολιτισμού, την πολιτισμένη πολιτική, την πολιτική που θα είναι Επάνω απο δεξιούς και αριστερούς εγκλωβισμούς και αγκυλώσεις.

Δεν μπορεί να μου αρέσει μια πρόταση, μια ενέργεια, Ενα έργο, μια προοπτική και να μου κολλάνε ταμπέλες και οι μεν να με λενε δεξιό οι δε αριστερό οι άλλοι απροβλημάτιστο ή απολίτικο και οι κάποιοι άλλοι και εγώ δεν ξέρω τι, επειδή η μελέτη και ο προβληματισμός τους κολλάει ή στο σόσιαλ ή στο νεοφιλελευθερ ή σε όποια άλλη ταμπελοθεωρια.

Ελάτε να κάνουμε την παιδεία μας όπως οι Άγγλοι, την ανάπτυξη μας όπως η Κίνα, το βιοτικό μας επίπεδο όπως η Ελβετοί, τα πανεπιστήμιά μας όπως οι Σουηδοί, την αξιοκρατία μας όπως οι ΗΠΑ, την έρευνά μας όπως η Ιαπωνία, τις κοινωνικές παροχές όπως η Γερμανία, την ανεξάρτητη κρατική μηχανή όπως η Ιταλία, την ποιότητα ζωής όπως η Αυστρία, την κουλτούρα μας όπως η Γαλλία, την διασκέδασή μας όπως η Ελλάδα!

Είναι αδιανόητο έως ανόητο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, να απαρνούμαστε τα απαραίτητα χρήσιμα και θετικά επιτεύγματα άλλων χωρών στο όνομα της αριστερής ή δεξιάς πολιτικής ανασφάλειας μας.

Είναι αδιανόητο να κάνουμε αντικειμενικές διαπιστώσεις και να απεμπολούμε το δικαίωμα στη πρόταση και τη λύση στηριζόμενοι στο επιχείρημα οτι όλα είναι σικέ και προαποφασισμένα.

Είναι ανόητο να παραιτηθούμε πριν καν αγωνιστούμε, για το νεο που είτε το θέλουμε είτε οχι θα έρθει, μόνο που τότε κάποιοι άλλοι πάλι θα το έχουν αποφασίσει.

ΕΝΑΣ είχε πει η γη είναι σφαιρική και οι άλλοι του είπαν "βολέψου είναι επίπεδη".

Ελάτε να ανακαλύψουμε και τις άλλες πολιτικές που κρύβονται στα απόκρυφα σημεία των σπουδαίων μυαλών των Ελλήνων.

Ελάτε να χρησιμοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα μυαλά της οικουμένης, που δεν είναι αλλα απο τα Ελληνικά (και Ισραηλίτικα) (και δεν είναι ρατσιστικό αυτό, είναι η αλήθεια).

Ελάτε να βρούμε ή να κάνουμε κόμμα και ηγέτες να υποστηρίξουν την Επάνω - πολιτική.

Ας προσπεράσουμε τα ξεπερασμένα στενά πλαίσια του δεξιά και αριστερά και ας πετάξουμε απο Επάνω.

Ας ενώσουμε μ' αυτό τον τρόπο όλο και πιο πολλούς, απελευθερώνοντας τους απο τις ταμπέλες που τους φόρτωσαν και τις κουβαλούν ασθμαίνοντας για μια ζωή. Ας ΕΠΑΝ-Ω-ενωθουμε απέναντι σε συμφέροντα που μας θέλουν 'ταμπελάτους', απομονωμένους και ανασφαλείς.

Πάρα πολλές πολιτισμένες χώρες (οι περισσότερες στην ΕΕ), ανεξάρτητα απο το αν έχουν αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, προσανατολίζουν εδώ και χρόνια τις πολιτικές τους προς μια και μοναδική κατεύθυνση, αυτήν προς τα Επάνω.
Η λύση λοιπόν για το που πρέπει να οδεύουμε την πολιτική μας είναι: "ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΩ".

Ενα πρόγραμμα δράσης (οχι απαραίτητα εξουσίας) χρειάζεται, που θα εκπονηθεί με προτάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις διαπιστώσεις της καθημερινότητας, ξεκινώντας απο το πολυ μικρά και απλά και καταλήγοντας και στα πιο σύνθετα . Ας μιλήσουμε για την συμμετοχική δημοκρατία, για τις προτάσεις και τις λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα με αξιοπιστία και σεβασμό κυρίως στην άποψη του πολίτη και θα δούμε να ξεδιπλώνεται και η συμμετοχή του και η εμπιστοσύνη του και η εξειδικευμένη γνώση του και το φιλότιμό του.

Ο Μαρξ απέθανε και μας άφησε μια αριστερή ιδανική θεωρία, να την εφαρμόσουμε πάνω σε ατελείς ανθρώπους, σ' ένα λάθος πλανήτη. Πολυ μεγάλο λάθος δεν έκανε και αυτός λοιπόν; Αρκετά δεν μας "παραπλάνησε", δεν μας "αποπλάνησε";

Μέχρι να γεννηθεί ή να γεννήσουμε τον επόμενο "προφήτη", ας οδηγήσουμε πρώτα το λαό μας και μετά τον πλανήτη μας προς τα Επάνω. Προς την οικολογία, προς τον πολιτικό πολιτισμό, προς τα μεγάλα έργα υποδομής, προς την αξιοκρατία, προς την τήρηση των νόμων, προς τον έλεγχο για την τήρηση των νόμων, προς την τιμωρία για τη μη τήρηση των νόμων, προς την ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης, προς την κατάργηση των ρουσφετιών με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους μη συμμορφούμενους, προς, προς προς...

Προς το ξεπέρασμα, επιτέλους, του μύθου-ταμπού οτι κάθε αριστερή πολιτική είναι στη σωστή κατεύθυνση και κάθε δεξιά αντίθετα. Αν αυτό ήταν αλήθεια δεν θα είχε πέσει ο "υπαρκτός" σοσιαλισμός. Απο το "όλα ή τίποτα" της ελληνικής αριστεράς προτιμότερο είναι το "λίγα και κάθε μέρα".

Είναι εύκολο να οδηγήσουμε το λαό μας προς τα Επάνω: κοινά τραπέζια, λιγότερη αλαζονεία, περισσότερες προτάσεις σύνθεσης απόψεων και πάνω απ' όλα ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΡΓΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κάθε μέρα κάτι θετικό κάτι πιο Επάνω απο το χτες.

Οι λύσεις υπάρχουν ας τολμήσουν οι αρχηγοί μας να αποδείξουν οτι τις αποδέχονται.

Μη μου στενοχωριέστε αγαπημένοι αριστεροί... δεν τα ξέρετε όλα, είπαμε ακόμη και ο Μαρξ έκανε ΛΑΘΗ.

Όποιος δεν είναι πια αριστερός ή δεξιός δεν είναι απολίτικος αλλα ισως βαθιά Μελοντο-πολιτικοποιημένος. Ας τα δούμε πιο ανοικτά τα πράγματα, ποτέ δεν κάνει κακό. Μας χρειάζεται παραγωγή πολιτικής, νέας μοντέρνας με απαντήσεις για το μέλλον τους νέους και τα σύγχρονα προβλήματα. Τα μυαλά όπως και τα αλεξίπτωτα έχουν κάτι κοινό: δουλεύουν μόνο οταν είναι ανοικτά.

Για κουκούλες μιλώ και κουκούλα φορώ... τι είμαι;

Μερικά λόγια για τον Sxoliastis του οποίου το σχόλιο θα βρείτε στην διεύθυνση http://eliasdeleuz.blogspot.com/2008/02/nea.html
Για κουκούλες μιλάς φίλε μου blogger και κουκούλες φοράς, γιατί αν δεν φοράς κουκούλα, ποιος είσαι...;

Ναι, διαβάζω το blog σου και αντιλαμβάνομαι τις ιδέες σου.. . Συχνά συμφωνώ με αυτά που λες χωρίς να τα πολυψάχνω και άλλοτε τα βάζω στο ψυγείο μου για κατανάλωση κατόπιν ωριμότερης σκέψης...

Ως άνθρωπος της Πληροφορικής, συνεργάτης του κυρίου Δρυμιώτη, δεν είμαι σίγουρος οτι συμφωνώ για τα όσα λες για εκείνον... και ας θαυμάζω τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ Α’ που δυστυχώς μετεξελίχθηκε σε μια άκρως φασιστική οργάνωση... Μα θα μου πεις έχει και ο φασισμός τα καλά του... ισως ακόμα και ο Ναζισμός αφού έδωσε δουλειά σε εκατομμύρια άνεργους Γερμανούς... άλλο αν μετά τους έστειλε στη Ρωσία για να σκοτωθούν..

Κάπως έτσι λειτουργούν οι δεξιές και οι αριστερές ιδεολογίες όταν δεν προσέχει κανείς τα αναγραφόμενα στην ούγια...

Έτσι όπως και συ λες, θα έβγαιναν απο τα ρούχα τους οί συνειδητοποιημένοι Αριστεροί ή μήπως οι ιμιτασιόν αριστεροί απο αυτούς που πιάσανε το νόημα της αριστεράς στο πεζοδρόμιο όπως οι αχθοφόροι τα καρπούζια στον αέρα... Απο όπου όμως και αν έπιασαν το νόημα της αριστεράς εγώ θα κάτσω και θα παρακολουθήσω ένα απολαυστικό στριπτίζ... Άλλωστε αυτοί θα κινδυνεύσουν να κρυώσουν...

Η Χώρα μας φίλε Sxoliatis, έχει ανάγκή απο δουλειές, θέσεις εργασίας δηλαδή και καλλίτερη ποιότητα ζωής για τους πολλούς, επομένως ανάπτυξη.

Αν ξέρεις μια χώρα που να έφερε ο αριστερισμός ανάπτυξη να μου την δείξεις...

Αλλα πριν χάσεις το χρόνο σου σε ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία.

Παντού αριστερόβολτες φασιστοκυβερνητικές καταστάσεις θα βρεις, απο την Κίνα του ΜΑΟ μέχρι την Ρωσία του Λένιν και του Στάλιν και την Κούβα του Κάστρο.

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έκαναν τίποτα για τον λαό αυτοί οι σούπερ γραφειοκράτες....

Αλλά και η Χούντα των συνταγματαρχών έλεγε οτι έφερε ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό σε μια χαοτική και πρωτόγονη Ελλάδα. Αν μετρούσες τα μυστριά τουλάχιστον στην αρχή όπως εγω, θα κουραζόσουν... Το ιδιο και εγώ γιαυτό παράτησα το μέτρημα...

Όμως δεν τσίμπησα ούτε εγώ ούτε οι περισσότεροι σε αυτόν τον τόπο. Δεν αγοράσαμε Χούντα γιατί ξέραμε, αφού το ζούσαμε, τι σημαίνει.

Έτσι δεν αγοράζω και εγώ αριστεριστικές θεωρίες απο την λαϊκή... Από εκεί μόνο λαχανικά αγοράζω...

Την Χώρα μου την αγαπώ και την θέλω μόνο να προοδεύει με όλους τους Ελληνες συμφιλιωμένους και συνεργαζόμενους για ένα καλλίτερο αύριο...

Τα εισαγόμενα είδη ιδιαίτερα αυτά με την απολιθωματική ιδεολογική αίσθηση ας τα παραλάβουν οι παλαιοντολόγοι... Θα τους βρουν καλύτερη χρήση στα μουσεία της ιστορίας...