Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Ενάντια στην υποκρισία...

(Επιστολή που ακολουθεί στάλθηκε στο ΠΑΣΟΚ και σε μια σειρά δημοσιογράφων και απλών πολιτών την 29η Μαρτίου 2009)

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ,

Βλέποντας την αδιαφορία σας για την υπόθεση Θ. Τενέζου, ακούγοντας την φορτικά επαναληπτική και μονότονη εκλογολογία σας, παρακολουθώντας την ανεπαρκή λογική και το υποτονικό ύφος των εκπροσώπων σας όπως του κυρίου Παπακωνσταντίνου και τις προκλητικές, λόγω περιδρομοφαγίας, μπάκες των κυρίων Πάγκαλου και Βενιζέλου, αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζω.

Αν θεωρείτε την περιδρομοφαγία των αναφερθέντων ως προσωπικό και ασήμαντο γεγονός κάνετε λάθος. Εκφράζει την νοοτροπία τους και την λογική ενός απροκάλυπτου εγωκεντρισμού... Ενα άτομο που είναι ανεξέλεγκτο στο φαγητό είναι ανεξέλεγκτο σε όλες τις εκδηλώσεις της προσωπικής του ζωής... Οταν τρως απο βουλιμία τους έχεις όλους χεσμένους χάριν της προσωπικής σου ανάγκης... Με θολωμένο το μάτι απο την βουλιμική πείνα δεν μπορείς να μιλάς για τον φτωχό, τον καταφρονεμένο και τον άνεργο...

Αλλα ας έλθω σε μια καίρια υπόθεση που όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Όσο και αν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα ώστε να απαιτείται να ενσκήψετε στο θέμα του Θ. Τενέζου διότι εμμέσως αφορά τις υποθέσεις πάρα πολλών μικρών έναντι των μεγάλων επιχειρηματιών. Επομένως η υπόθεση Θ. Τενέζου έχει δραματική σημασία και θα έχει και δραματικές επιπτώσεις...

Περιέργως, όπως και στην υπόθεση Κούνεβα, ποιείτε την νήσσαν και όπως και στην υπόθεση Κούνεβα περιμένετε να ασχοληθούν όλοι οι άλλοι πριν ασχοληθείτε τελευταίοι και εσείς... Με πικρία σας παρατηρώ διότι ξέρω οτι αν συμβεί το μοιραίο θα το αναδείξετε σε μέγιστο γεγονός... Μοιάζετε δυστυχώς με τα γεράκια που βλέπουν το ετοιμοθάνατο ζώο και περιμένουν να αφήσει την τελευταία του πνοή για να ικανοποιήσουν την ζωική τους ανάγκη, την ανάγκη της επιβίωσης...

Όμως κύριοι, η πολιτική δεν είναι ούτε αποτελεί ανάγκη επιβίωσης. Αντιλαμβάνομαι οτι έτσι το βλέπετε ως ΠΑΣΟΚ αφού θεωρείτε ότι η παράταξη αυτή πρέπει να υπάρχει και να διαιωνίζεται... Για σας όμως, τα μέλη, υπάρχουν και άλλες δουλειές...

Σας θυμίζω οτι νέα παιδιά, εργάτες όλοι τους απο τις λαϊκές συνοικίες του Αττικολεκανοπεδίου, αυτή τη στιγμή κατεβαίνουν στην Ηλεία και κτίζουν τα σπίτια των καταφρονεμένων ενώ τα χρήματα που μαζεύτηκαν λιμνάζουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνεισφέροντας στα ελλείμματα της κυβέρνησης ως ανταποδοτική εγγύηση ρευστότητας...

Το κόμμα σας, η κινηματική αρχικά παράταξή σας, δεν έκανε τίποτα άλλο απο το να κραυγάζει υποκριτικά αν και σπάνια απο το βήμα της Βουλής.

Επιθεώρηση των καμένων έκανε ο κύριος Παπανδρέου στις πυρόπληκτες περιοχές λες και ήθελε να ικανοποιήσει την περιέργειά του... Έστω, την ικανοποίησε, αλλά μετά... μετά τι έκανε;

Σας είχα στείλει τότε επιστολή (απευθυνόμενη στον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου) με την προτροπή να κατεβείτε ως παράταξη πριν τις προηγούμενες εκλογές εκεί, συνοδευόμενοι από ομάδες εργασίας και εθελοντές και να κτίσετε μερικά σπίτια...

Την ίδια επιστολή έστειλα στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν απάντησε... Κανενός δεν ίδρωσε το αυτί... Και αυτοί έκαναν περιοδείες στα καμμένα για να καλύψουν την δική τους περιέργεια λέγοντας οτι θα πρἐπει να υπάρξει βοήθεια απο τους άλλους, δηλαδή, την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλοι, μέσα στην παχυδερμική αυταρέσκεια σας, θεωρήσατε αναξιοπρεπές το να απαντήσετε σε μια προτρεπτική και συνάμα κριτική επιστολή ενός απλού Ελληνα πολίτη.

Σήμερα, μια ομάδα νέων παιδιών χωρίς πολιτικούς χρωματισμούς και συμφέροντα, αηδιασμένη απο την υποκρισία και την αήθεια των πολιτικών, πήρε την υπόθεση στα χέρια της... Μία νεαρή και γενναία γυναίκα, έριξε την ιδέα και μάζεψε σιγά--σιγά αρκετές δεκάδες απλούς εργάτες με διαφορετικές ειδικότητες, ώστε να κάνουν όλοι μαζί αυτό που η πολιτεία, η κυβέρνηση και η αφάνταστα υποκριτική αντιπολίτευση δεν έκαναν...

Δεν χρειάζεται να κυβερνάς αυτόν τον τόπο για να είσαι αξιοπρεπής.

Δεν χρειάζεται να κυβερνάς αυτόν τον τόπο για να βοηθάς τους αναξιοπαθούντες και τους ανήμπορους...

Δεν χρειάζεται να ξαναγίνετε κυβέρνηση, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, για να γίνετε όσο αναξιοπρεπής είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται να γίνετε κυβέρνηση για να καταλάβετε οτι δεν είναι δυνατόν τα μόνα σπίτια που κτίζονται στις πυρόπληκτες περιοχές να κτίζονται απο εθελοντές και χορηγούς.

Δεν χρειάζεται να γίνετε κυβέρνηση για να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε σε μικρές ομάδες εθελοντικής εργασίας σε επίκαιρους τομείς της δημόσιας διοίκησης που δεν αξιώθηκε ακόμα να επανδρώσει η κυβέρνηση ή δεν τις προτιμούν οι χαχόλοι γραφειοκράτες που ζουν ακόμα με την λογική ενός κόσμου που έφυγε ανεπιστρεπτί...

Δεν χρειάζεται να γίνετε κυβέρνηση για να γίνετε άνθρωποι και Ελληνες... Μπορείτε να γίνετε εθελοντές απο τώρα... Ναι εθελοντικά να συνδράμετε τις ομάδες εργασίας της θαυμάσιας αυτής Ελληνίδας που κατέβηκε στην Ηλεία για να προσφέρει εθελοντικά την εργασία της και να πείσει τους χορηγούς να παραχωρήσουν τα υλικά.

Σε μια εποχή που θα θεριεύει η φτώχεια και ανημποριά, χρειάζεται όλοι μας να μοιραζόμαστε ακόμα και το φτωχικό μας εισόδημα με εκείνους που το στερούνται εντελώς.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης δεν μπορείτε να διυλίζετε τον κώνωπα και να καταπίνετε την κάμηλο...

Δεν μπορείτε μέσω των γραφειοκρατών της υπαίθρου, να ζητάτε άδειες για σπίτια που ποτέ δεν είχαν διότι ποιό χωριάτικο σπίτι μετά τον εμφύλιο κτιζόταν με άδεια οικοδομής στα χωριά της χώρας μας;

Αν κύριοι του ΠΑΣΟΚ, πάτε να κερδίσετε έτσι τις εκλογές, με αυτή την νοοτροπία και αυτή την πολιτική θεώρηση, θα έχετε πέσει ως κυβέρνηση σε έξη μήνες και οχι σε έξη χρόνια όπως η ΝΔ.

Ο λαός δεν μασάει πλέον πολιτικαντισμό... Δεν θέλει ύβρεις στη βουλή, δεν θέλει εντυπωσιασμούς... Θέλει πράξεις...

Κάντε τες και ισως κατέφερετε να βγάλετε με αξιοπρέπεια την πρώτη τετραετία...

Σας το εύχομαι.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος – Επιχειρησιακός ερευνητής
(+30) 6932 288185

--------------------------------------------
Διαβάστε και το κείμενο της επιστολής του Θ. Τενέζου: -

Προς Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή
Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδήρου μπετόν για οικοδομές Αυτοδημιούργητος! Στον χώρο του χάλυβα από το 1989,εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρέντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα. Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως. Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτέλ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας. Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζόντιων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τον καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατέφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλάχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!! Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας. Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ: Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και -ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος. -αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους -και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού.

Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη,

Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενέζος

No comments: