Περιδιαβαίνοντας μερικά απο τα ποιο κινητικά blog θεωρώ οτι δεν μπορώ να παραλείψω το ακόλουθο σχόλιο που βρήκα στο TVXS (Τηλεόραση χωρίς σύνορα του Στέλιου Κούλογλου) http://www.tvxs.gr/v7871
Ο blogger Knic-Knac (καταχώρηση 60406) με τον οποίο αντάλλαξα μερικές σκληρές και ειρωνικές κουβέντες αλλά τελικά ανακάλυψα οτι πίσω απο την τραχύτητα του λόγου υπάρχει ένας άνθρωπος με λογική, σοβαρότητα και δημοκρατικό ήθος είπε:
«...Αααα και κατι αλλο ο διαλογος εχει τοτε μονο σημασια οταν μιλας με αλλους που δεν εχουν ταυτοσημμες αποψεις με σενα αλλα αν μη τη αλλω τους σεβεσαι που καθονται να ανταλλαξουν δυο τρεις κουβεντες με σενa. Οχι μιλωντας στον καθρεφτη, οχι οταν θεωρεις τον καθενα μας ασχετο η εν πασει περιπτωσει ενοχο η υποτο που μονο ο χρονος μπορει να δικαιωσει να αποδειξει οτι εν τελει ειναι αθωος...»
Απο την άλλη πλευρά, το ποιο ανόητο πράγμα που διάβασα ήταν η δήλωση αποχώρησης του blogger ioannis64, ο οποίος αλαζονικά ενημέρωσε τους λοιπούς επισκέπτες του blog ότι δεν αντέχει την κριτική, και για αυτό αποχωρεί αφού άφησε τα προσωπικά του στοιχεία σε κοινή θεα (πολυ παιδικό αυτό) δηλώνοντας κάτι σχεδόν παρόμοιο με το «Για το ΚΚΕ ρε Γαμώτο...»
Ο ioannis64 είπε;
«...μπήκα στο tvxs για να ξεφύγω απο... Όσους έρχονται απο πίσω μου και μαχαιρώνουν δεν τους αντέχω... και βέβαια πάνω απο όλα τη βλακεία... ο sirios τώρα θα απαλλαγεί απο την παρουσία μου και θα χαίρεται γι αυτά που έμαθε απο το ΚΚΕ...»
Στον ioannis64 είπα:
Το να δηλώνει κάποιος με τόση αλαζονεία οτι διδάσκει σήμερα το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον προκλητικό.
Αν ισχυριζόταν ότι ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός αξίζουν να διαβάζονται για πάντα διότι έχουν παντοτινή αξία ως κοινωνικές τάσεις, θα του έλεγα ναι.
Το να ομιλεί όμως για διδασκαλία από το ΚΚΕ, ενα κόμμα που πρόδωσε τους συνεργάτες και συναγωνιστές του πριν προλάβουν να τους προδώσουν οι οχθροί του, αυτο παει πολύ, πάρα πολυ...
Όμως ο καθείς ἐχει το δικαίωμα να υποστηρίζει την γνώμη του...
Οταν όμως κάποιος κιοτεύει σε ένα διάλογο είναι σαν να αυτοκτονεί και τους αυτόκτονες δεν τους κλαινε...
Ούτε δάκρυ λοιπόν για όποιον αποχωρεί και δεν στέκεται να μιλήσει με λόγο και παρρησία.
Αυτά απο μια πρόσφατη εμπειρία διαδικτυακής συμπεριφοράς...
Ποιος είπε ότι το διαδίκτυο απομονώνει...
Το διαδίκτυο ενώνει και προβληματίζει τουλάχιστον τους σκεπτόμενους ανθρώπους και απο τον προβληματισμό γεννάται πρόοδος και πολιτισμός.
Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...
Το διαδίκτυο προβληματίζει και ενώνει παράγοντας πολιτισμό.
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος στις Monday, March 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment