Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

15 Τραγούδια «φιλικά στο περιβάλλον»

Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 2008 της εφημερίδας Κηφισιά.

Οι ζωές των ανθρώπων στην Ηλεία συνεχίζονται βέβαια αλλά αν νομίζεις ότι ο χρόνος είναι «πανδαμάτωρ», θα σε παραπέμψω στον στίχο «...ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός»


Χρήστος Παπαμιχάλης
ΜΕΛΩΔΙΑ FM


Μόλις την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, επιστρέφοντας απο σύντομες διακοπές, συνόδευα την μοναξιά της οδήγησης με τους ήχους του ΜΕΛΩΔΙΑ FM.

Έτυχε να πέσω στην αναμετάδοση του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα στο «θέατρο της σκιάς των βράχων» και έτσι έμαθα οτι ο δραστήριος και ευαίσθητος δήμαρχος Χαρδαλιάς, εκτός απο προειδοποιήσεις για τους κινδύνους καταστροφής του Υμηττού απο εμπρηστές, προειδοποιήσεις που έμειναν «φωνές βοώντος εν τη ερήμω» μέχρι που το βουνό προκλητικά ξανακάηκε, προχώρησε και σε δράσεις υπερ του φυσικού περιβάλλοντος αλλα και όσων συνεχίζουν να υποφέρουν απο την περυσινή καταστροφική λαίλαπα της φωτιάς.

Ο κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, θεώρησε οτι η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού που όταν είναι υψηλό ουδεμία χρεία έχουν οι υποδείξεις...

Παράλληλα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την «μνήμη χρυσόψαρου» που φαίνεται να μας διακρίνει ώστε μετά τις περυσινές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα μετά την ευαισθητοποίηση απο το κάψιμο του δρυμού της Πάρνηθας, επανήλθαμε στα παλιά μας «χόμπι» της οικοπεδοφαγίας, της αναρχοδηλωσίας και του αλαζονικού ωχαδελφισμού.

Διοτι όσο και αν θέλουν κάποιοι να ισχυριστούν οτι οι φωτιές προκλήθηκαν απο τον καύσωνα, η απλή λογική λέει οτι υποβοηθήθηκαν απο την καύσωνα... αφού τις «φρόντισε» η άχαρη και δολοπλόκα σκοπιμότητα...

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων, ο δήμαρχος του Βύρωνα συνεργάστηκε με τον ΜΕΛΩΔΙΑ FM για τη δημιουργία ενός καλαίσθητου CD με «15 τραγούδια που δεν μολύνουν το περιβάλλον»

Τα έσοδα απο τις πωλήσεις του CD θα διατεθούν στους κατοίκους των χωριών της Ηλείας που κάηκαν στις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

Το καλαίσθητο εξώφυλλο και η γενική φροντίδα της παραγωγής έγινε χωρίς δικαιώματα και με τα λιγότερα δυνατά έξοδα ώστε τα έσοδα απο τις πωλήσεις να είναι ουσιαστικά για τις ανάγκες των πονεμένων ανθρώπων της Ηλείας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Εύβοιας.

Όμως, όσο και αν χάρηκα απο την πράξη των ευαίσθητων ανθρώπων που συνετέλεσαν στην παραγωγή του CD, κάτι μέσα μου με ανησύχησε.

Αν ο δήμαρχος του Βύρωνα κτίζει τόσο αποτελεσματικές δραστηριότητες για την φροντίδα του περιβάλλοντος, εμείς στην Κηφισιά γιατί δεν μπορούμε καλλίτερα και γιατί τις προσπάθειες που αρχινάμε γρήγορα τις αφήνουμε για τον Σεπτέμβριο;

Οχι πως δεν έχουμε και εμείς, εδώ στην Κηφησιά, τις μουσικές μας εκδηλώσεις... Τις έχουμε ακόμα και εντός περιοχών μόνιμης και αποκλειστικής κατοικίας όπως ο χώρος του αίθριου του Δημαρχίου μας...

Όμως δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε, ο Νίκος Χαρδαλιάς μας πήρε την πρωτιά σε μια ενέργεια που θα συγκινήσει όχι μόνο τους δημότες του αλλά και πολλούς άλλους κατοίκους του λεκανοπεδίου, όλους εμάς δηλαδή που θα «σπεύσουμε» να αγοράσουμε το CD με τα 15 «φιλικά στο περιβάλλον» ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ που διαθέτει η ΕΜΙ Α.Ε.

Μα θα πείτε... Είναι θέμα ανταγωνισμού το ενδιαφέρον για το περιβάλλον;

Ασφαλώς ΟΧΙ.

Άλλωστε η εξαιρετική επιτυχία του CANTABILE, που φέτος παρουσιάζει μουσικές βραδιές σε όμορφους χώρους της Κηφισιάς θα μπορούσε να γίνει η δική μας πλατφόρμα αντίστοιχης προσπάθειας...

Οι ηχογραφήσεις των μουσικών τους παρουσιάσεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν το CD 2 με ποικίλη μουσική, ουσιαστικά διαφοροποιημένη απο τον υλικό που περιέχει η προσπάθεια του Δήμου Βύρωνα.

Ας γίνει έτσι αυτή η συνεργασία μεταξύ των δυο δημάρχων που γειτονεύουν σε δασικές ζώνες, τόσο σημαντικές για το βιοκλίμα του Αττικού λεκανοπεδίου, παράδειγμα και αφορμή για νέες κοινές δράσεις προστασίας της φύσης και αλληλεγγύης προς εκείνους που υπέφεραν το σοκ της απόλυτης καταστροφής απο την φωτιά.

Περιμένοντας τον Σεπτέμβριο, για να συμπαρασταθούμε στην Γαλλική εκστρατεία «Ενα δένδρο για την Ελλάδα» με την παρουσία μας στην μεγάλη συναυλία που ετοιμάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό στάδιο, ας δείξουμε οτι τα λόγια του Δημάρχου μας κυρίου Χιωτάκη «Ο Δήμος δεν παει διακοπές» είναι λόγια ουσίας και οχι εντυπωσιασμού της αντιπολίτευσης.

Εάν οι Γάλλοι και οι λοιποί ευρωπαίοι καταφέρνουν να συγκινούνται τόσο απο τις καταστροφές που δημιούργησαν οι περυσινές πυρκαγιές γιατί να μην μπορούμε και εμείς να είμαστε ακόμα περισσότερο αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας;

Ισως έτσι, με την προσπάθεια που μας υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει η Green Belt για την εκπαίδευση των μικρών μαθητών στο να φροντίζουν το φυσικό περιβάλλον, ισως με την εξαιρετική προβολή που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν οι ενέργειες της κυρίας Γουλανδρή και οι λοιπές ενέργειες δραστήριων συνδημοτών μας, να φτάσουμε μια μέρα με βεβαιότητα στο πολιτιστικό επίπεδο που οι έριδες απο ιδιοτέλεια ή προσωπική αντιπαράθεση συνδημοτών μας που αποφάσισαν να μας εκπροσωπήσουν στην δημοτική αρχή, να μη βλέπουν τα πρωτοσέλιδα του τοπικού τύπου, προσβάλλοντας βάναυσα την αισθητική, τον πολιτισμό και την νοημοσύνη μας.

1 comment:

Anonymous said...

Κύριε Μπαζιωτόπουλε,

Ως συνέχεια του κειμένου σας, θέλω να σας ευχαριστήσω για τον ενδιαφέρον που δείχνετε στη προσπάθεια της Green Belt και την δική μου. Σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα μας, (www.greenbelt.gr) να ενημερωθείτε περαιτέρω και να εγγραφείτε ως μέλος. Η ισχύς εν τη ενώσει .

Σας ευχαριστώ θερμά Βασίλης Ξυπολυτάς