Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Το Φάντασμα του Henry Kissinger!

Ο Kissinger, την δεκαετία του 70 έκανε μία τρομακτική πρόταση / πρόβλεψη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο.

Είπε τότε «Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη, ελέγξτε την παραγωγή τροφίμων και θα ελέγχετε τους ανθρώπους» Προσθέστε και την δυνατότητα της πολεμικής υπεροχής και θα έχετε τα συστατικά της παγκόσμιας κυριαρχίας...

Είπε και πολλά περισσότερα το 1974, στα πλαίσια ενός μυστικού υπομνήματος για την Εθνική Ασφάλεια (National Security Study Memorandum 200 - Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests.) που απέβλεπε στον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι φρικιαστικές προτάσεις του απέβλεπαν στον περιορισμό της ανθρωπότητας κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ψυχές...

Βασικός μηχανισμός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η καταστροφή των οικογενειακών αγροτικών επιχειρήσεων και η αντικατάστασή τους απο τεράστια βιομηχανοποιημένα αγροκτήματα.

Σήμερα αυτή η προσπάθεια ενισχύεται με την δύναμη πέντε μεγάλων αγροτοεπιχειρήσεων - Monsanto, DuPont, Dow Agrisciences, Syngenta and Bayer CropScience AG.

Οι επιχειρήσεις αυτές, με τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, επιδιώκουν όχι τόσο την αύξηση της παραγωγής όσο τον έλεγχο των παραγωγών που δεν ελέγχουν άμεσα και την τελική υποταγή όλων στη δική τους λογική.

Επομένως, το θέμα με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι ο κίνδυνος απο την κατανάλωσή τους αλλά ο κίνδυνος απο τον έλεγχο των πάντων σύμφωνα με την παγκοσμιοποιημένη λογική αυτών των επιχειρήσεων...

Με την μείωση τελικά της παραγωγής θα ελέγχουν τους πληθυσμούς χωρίς καμία ανάγκη για πολεμικές επιχειρήσεις και άλλες, πλέον απηρχαιωμένες μεθόδους ελέγχου των λαών.

8 comments:

dr.SeenG said...

Η κλισέ φράση "παγκόσμια σκακιέρα" σε πλήρη εφαρμογή. Έλεγχος των υποκόμων μέσω τροφίμων, αγωγών καυσίμων, ΜΜΕ κτλ.
Καλησπέρα σας κ.Μπαζιωτόπουλε. Συμφωνώ κι επαυξάνω με το άρθρο σας.

choricos said...

Οι επισημάνσεις σας είναι αναμφίβολα ορθές.
Επιτρέψατέ μου απλώς να προσθέσω ότι "στον διεθνή καταμερισμό εργασίας" η χώρα μας μάλλον έχει καταχωρηθεί ως τουριστικός προορισμός και προφανώς αυτός είναι ο λόγος, που ο αγροτικός τομέας οδηγείται σε εξαφάνιση.
Ισως και κάποιες πυρκαϊές να εξυπηρετούν σχετικούς μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Στον Choriko απαντώ οτι είναι πολυ πιθανόν να είναι όπως το λεει...

Το σχόλιο μου βέβαια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Να επισημάνω επίσης οτι ο Kissinger είναι δίγλωσσος...

Επίσημα χρησιμοποιεί προσεγμένη γλώσσα...

Τα αναφερόμενα σχόλια είχαν κρατηθεί εκτός επισημότητας και απελευθερώθηκαν ως συνήθως μετα την παρέλευση των 40 ετών...

Anonymous said...

Κύριε Μπαζιωτόπουλε εχετε δικιο .

θα ηθελα ομως να επισημανω οτι υπαρχει κινδυνος για τη δημοσια υγεια απο τη καταναλωση μεταλλαγμενων τροφιμων .Δηλαδη ,περα απο το θεμα του ελεγχου της παραγωγης τροφιμων υπαρχει και το θεμα των επιπτωσεων πανω στην υγεία των ανθρωπων.Η καταναλωση μεταλλαγμενων εχει σοβαρότατες αρνητικες επιπτωσεις .

Γενικά ,ο έλεγχος της παραγωγης τροφιμων απο τις πολυεθνικες θα γινει μεσα απο τη χρηση μεταλλαγμενων σπορων.
Ετσι, οι αγροτες θα πρεπει να αγοραζουν
καθε χρονο νεους σπορους για τη νεα παραγωγη απο τις πολυεθνικες εταιρειες
και θα υπαρχει αμεση εξαρτηση.

Οι μεταλλαγμενοι σποροι δεν μπορουν να επαναχρησιμοποιηθουν οπως γινεται με τους συμβατικους σπορους.

Ενα αλλος κινδυνος ειναι να εξαφανιστουν οι συμβατικοι σποροι .Γιαυτο και στην Ελβετια εχουν αρχισει και φυλανε σπορους

Anonymous said...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ
ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?

Anonymous said...

πολυ ενδιαφερον το Blog σας κυριε μπαζιωτόπουλε.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Κωστή,

επισημαίνεις σωστά οτι το πρόβλημα με τα μεταλλαγμένα είναι η εξάρτηση απο τις εταιρείες παραγωγής των σπόρων.

Το πρόβλημα έγκειται στο οτι οι γεωργοί δεν μπορούν να παράγουν σπόρους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο απο τα υπάρχοντα φυτά, όπως παλιά, δηλαδή δεν μπορούν να κρατάνε σπόρο διότι δεν παράγεται σπόρος!!!

Βέβαια και στις περιπτώσεις που κρατούσαν σπόρο, πάλι η απόδοση θα ήταν πτωτική έως απογοητευτική οπότε αναγκάζονταν να προμηθεύονται κάθε χρόνο νέους σπόρους απο τους τοπικούς γεωργικούς συνεταιρισμούς με χαμηλές επιδοτούμενες τιμές...

Οι μεταλλαγμένοι όμως σπόροι δεν προσφέρονται φτηνά και δεν επιδοτούνται... καταστρέφοντας τους γεωργούς χωρών όπως η Ινδία.

Βέβαια και εκεί, εκείνο που αλλάζει είναι η μικροοικονομία και όχι οι μεγάλοι καλλιεργητές...

Σήμερα, γίνεται προσπάθεια να βελτιώνονται οι σπόροι σε τοπικά εργαστήρια χωρών με ειδικές καλλιεργητικές απαιτήσεις όπως η Συρία.

Πρόκειται για εγκλιματισμό των φυτών με ξηροκαλλιεργητικές μεθόδους ανάπτυξης.

Πρακτικά, η μετάλλαξη των φυτών γίνεται με κυρίαρχο το ντόπιο κλιματικό περιβάλλον και την υποστήριξη του εργαστηρίου και οχι ανάποδα...

Εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα κάνει ο Ελληνικός οίκος σπόρων Σπύρου αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό έργο δημιουργίας συνθηκών παραγωγής σπόρων για τα εδάφη της Συρίας... Είναι ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο με πολλές μελλοντικές επιπτώσεις στην ξηροκαλλιέργεια που είναι κατάλληλη και για την δική μας Θεσσαλία.

Anonymous said...

η κοινωνια μας ειναι υπερκαταναλωτικη .
Στις ανεπτυγμενες χωρες πετανε στα σκουπιδια το φαγητο που περισσευει και στις φτωχες ψαχνουν στα σκουπιδια να βρουν φαγητο.
Με την υπαρχουσα παραγωγη και τον σημερινο παγκοσμιο πλυθησμο τα τροφιμα επαρκουν για ολο το πλανητη απλως η κατανομη τους ειναι ανιση.
Θα υπαρχει σοβαρο προβλημα οταν θα αυξηθει και αλλο ο παγκοσμιος πλυθησμος και θα μειωθουν τα αποθεματα πετρελαιου

Το θεμα ειναι οτι η παραγωγη και ο παγκοσμιος πλυθησμος εχει αυξηθει λογω της χρησης του πετρελαιου και των παραγωγων του στη παραγωγη (εκμηχανισμος γεωργιας ,λιπασματα κλπ.).Αυτο αυξησε τη παραγωγη αλλα προκαλεσε καταστροφες στο περιβαλλον και στην υγεια των ανθρωπων (καρκινοι κλπ.).

Η βιολογικη γεωργια ναι μεν προκαλει μικροτερα προβληματα στο περιβαλλον αλλα
υπαρχουν εκτιμησεις οτι δεν ειναι τοσο αποδοτικη.

Οσο για τα μεταλλαγμενα θα ελεγα οτι ειναι επικυνδυνα για τη φυση και τον ανθρωπο.Δεν πρεπει να παρεμβαινουμε στους μηχανισμους λειτουργειας της φυσης .Οι συνεπειες μπορει να ειναι καταστροφικες . Υπαρχουν ομως τεραστια οικονομικα συμφεροντα πισω απο τη παραγωγη μεταλλαγμενων τροφιμων καθως μεγαλες πολυεθνικες με υπερεθνικες πολιτικες διασυνδεσεις πιεζουν προς αυτη τη κατευθυνση .

πριν μερικα χρονια μαλιστα ειχα δει ενα ντοκιμαντερ στη κρατικη τηλεοραση για το θεμα των μεταλλαγμενων και αναφεροταν στη Βρεττανια του μπλερ.Εκει ο υπουργος περιβαλλοντος διεταξε ερευνα για αυτο το θεμα ,μια ερευνα οπου αποκαλυψε τις βλαβερες συνεπειες απο τη καταναλωση μεταλλαγμενων τροφιμων . Μετα ,απο αυτο ο υπουργος αναγκαστηκε να υποβαλλει τη παραιτητηση του και ο επιστημονας που ηταν υπευθυνος για την ερευνα απολυθηκε απο οτ ερευνητικο κεντρο οπου εργαζοταν.