Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Οι ψευδαισθήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολλά λέγονται τελευταία για την βιντεοσκόπηση δημόσιων χώρων.

Το ποιο περίεργο έρχεται απο την Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (Α.Π.Π.Δ.) που καταδίκασε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης διότι βιντεοσκόπησε τους συμμετέχοντες σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου του 2007 με τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Φαίνεται οτι τελευταία ορισμένοι κύκλοι βρήκαν στην Α.Π.Π.Δ. ένα αναπάντεχο προστάτη των ανομιών τους…

Φαίνεται ότι η παρακολούθηση καταδικαστέων πράξεων δεν ενοχλεί μόνο τους προφανείς ενόχους που υπό την ασφάλεια του σκότους συνεχίζουν τις ανομίες τους.

Φαίνεται οτι δεν έχει γίνει κατανοητό απο τον Νομοθέτη, οτι η ζωή άλλαξε και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η παραδοσιακή χρήση μαρτύρων, συχνά ψευδομαρτυρούντων, ως κυρίαρχου μέσου διασταύρωσης στοιχείων και απονομής της δικαιοσύνης.

Φαίνεται επίσης οτι η τρέχουσα γενιά των νομοθετών αντιλαμβάνεται την τεχνολογία με ένα πολυ περίεργο τρόπο, ξεχωρίζοντάς την σε μέσα φίλια και εχθρικά στην διευκόλυνση του έργου απονομής της δικαιοσύνης...

Φαίνεται ακόμα ότι η ανεπάρκεια τεχνολογικής συνείδησης και τυχόν άλλες σκοπιμότητες δεν επιτρέπουν στον Νομοθέτη, αντι να ξεχωρίζει και να απαγορεύει επιλεκτικά την χρήση των μέσων εποπτείας και ελέγχου, να διαφοροποιεί τα δικαστικά του συμπεράσματα κατόπιν ευφυούς και μόνο ανάλυσης των διατιθέμενων στοιχείων απο οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτά.

Έτσι δημιουργήθηκε το καθεστώς λειτουργίας επιτροπών και αρχών, οχι απαραίτητα Ελληνικής επινόησης, που:

Ανέχονται τους τρομοκρατούντες, αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς ή αντιεξουσιαστές, να πετούν Μολότοφ καταστρέφοντας περιουσίες αθώων πολιτών χωρίς να προσάγονται λόγω ελλείψεως στοιχείων…

Ανέχονται τους μικροέμπορους ναρκωτικών να συναλλάσσονται την παράνομη πραγμάτια τους χωρίς να προσάγονται λόγω ελλείψεως στοιχείων…

Ανέχονται τους άφρονες οδηγούς να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των συμπολιτών τους αντί να συλλαμβάνονται επί το έργον λόγω ελλείψεως στοιχείων.

Ανέχονται τους επίδοξους τρομοκράτες να προετοιμάζουν ανενόχλητοι το αποτρόπαιο έργο τους χωρίς να συλλαμβάνονται έγκαιρα λόγω ελλείψεως στοιχείων.

Η λίστα ανοχής είναι τεράστια και δεν περιορίζεται στις λήψεις απο τις κάμερες παρακολούθησης…

Θα έλεγα ότι οι επιτροπές και οι αρχές προτιμούν την ανυπαρξία ουσιαστικού και συστηματικού ελέγχου που εξασφαλίζει ένα βασικό επίπεδο κοινωνικής ηρεμίας και γαλήνης χάριν της ασύδοτης ελευθερίας.

Θα έλεγα ότι οι επιτροπές και οι αρχές γίνονται οι συντελεστές δημιουργίας μίας νέας υπερφίαλης και εγωκεντρικής αντίληψης της έννοιας της ελευθερίας, των λίγων έναντι της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολλών.

Η Α.Π.Π.Δ. έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι προστατεύει τους πολίτες αλλά εκ των πραγμάτων συντελεί στην διαιώνιση της παρανομίας και της αναποτελεσματικότητας του Κράτους στην εξασφάλιση της έννομης τάξης με διακριτικό τρόπο.

Η Α.Π.Π.Δ. προκαλεί την νοημοσύνη του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου οταν προβάλει, μέσω του βαρύγδουπου τίτλου της, ότι προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα… δηλαδή, τα ατομικά δικαιώματα των ολίγων οταν ενεργούν ενάντια στα ατομικά δικαίωμα των πολλών.

Οι αποφάσεις της επιτροπής με κάνουν δυστυχή διότι βλέπω να εξισώνονται οι πράξεις του νομοταγούς με εκείνες του αυθαιραιτούντα κάτω απο μια νομιμοφανή επικάλυψη που δεν είναι παρά ένα τσαλαβούτημα του νόμου στην σάλτσα της παρανομίας.

Προσωπικά δεν ασφυκτιώ οταν με παρακολουθούν... ασφυκτιώ όταν με εμπαίζουν όπως η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων..., η αρχή δηλαδή που βουτά τα δάκτυλά της στην παρανομία μοιράζοντας ψευδαισθήσεις ελευθερίας...

No comments: