Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

"Ανεβάζει" στα 290 δολ. τους μισθούς η Foxconn

Η ακόλουθη ενημέρωση (βλέπε http://www.emea.gr/article/89499/) έχει τεράστια σημασία....

Για σκεφτείτε!!! Σε τόπους εργασίας με χαρακτηριστικά sweat room όπου πριν λίγα χρόνια ο μηνιαίος εργατικός μισθός ήταν λίγα μόνο δολάρια (περίπου 60) και ο ύπνος σε χώρους μαζικής ύπνωσης που μάλλον χοιροτροφία θύμιζαν, σήμερα οι μισθοί ανέβηκαν στα 290 δολάρια.

Πρόκειται για συγκλονιστική αλλαγή ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αύξηση του 70%.

Από την άλλη, στην Ελλάδα οι μισθοί κατέβηκαν στα 580 Ευρώ διαμορφώνοντας μια σχέση με την Κίνα της τάξης (σχεδόν, με την πτώση του €) του διπλάσιου.

Είναι συγκλονιστικό διότι αυτή η αλλαγή συσχετίσεων δείχνει την ωρίμανση της Κινεζικής οικονομίας.

Δείχνει όμως ταυτόχρονα και το κλείσιμο - γεφύρωμα της ανισορροπίας εν είδη συγκοινωνούντων δοχείων που διαμόρφωσε την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική αναταραχή.
Να θυμίσω ότι αν δεν υπήρχε αυτή η ανισορροπία κανένας κερδοσκόπος δεν θα μπορούσε να παίξει το παιχνίδι του όπως και με την Ελλάδα αν δεν ήταν εν αδυναμία.

Άρα τα πράγματα δείχνουν ότι η παγκόσμια εξισορρόπηση έρχεται πολύ γρηγορότερα από ότι νομίζαμε.

Επί τη ευκαιρία είδατε κανένα μεγαλόσχημο οικονομολόγο της Αμερικής να το τονίζει αυτό; Τα δοκτορά των καθηγητών των ΗΠΑ έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να παίρνουν σειρά για τον καταστροφέα εγγράφων..

Τι λετε;

"Ανεβάζει" στα 290 δολ. τους μισθούς η Foxconn
http://www.emea.gr/article/89499/

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 07:44

Η ταϊβανέζικη Foxconn Technology, η οποία τροφοδοτεί μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες υπολογιστών, όπως οι Dell, Apple, Hewlett - Packard και στην οποία έχουν καταγραφεί μία σειρά από αυτοκτονίες εργαζομένων της στα εργοστάσιά της στο Σενζέν της Κίνας, ανακοίνωσε πως θα αυξήσει κατά 70% τα ημερομίσθια των Κινέζων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της.

Έτσι από την 1η Οκτωβρίου η εταιρεία θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων που απασχολούνται στα εργοστάσιά της στο Σενζέν από 1.200 σε 2.000 γιουάν (290 δολάρια), ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Foxconn.

No comments: