Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Αντι - XYTA

http://antixyta.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html

2 comments:

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Το ακόλουθο σχόλιο έγινε βάσει προηγούμενου δικού μου με τίτλο "ΧΥΤΑλογία, η νεά Ελληνική ενασχόλιση...."


O antixyta είπε...

Κύριε Μπαζιωτόπουλε,

κατ'αρχήν όσον αφορά τους διαχειριστές του ιστολογίου, σας ευχαριστούμε που αφήσατε το σχόλιο σας. Παρ' ότι αναφέρεστε και εναντίον αλλά, το χειρότερο, και ειρωνικά για τους ΠΟΛΙΤΕΣ που αγωνίζονται για τα ΔΙΚΑΙΑ τους, το αφήσαμε και θα το αφήσουμε αναρτημένο. Είναι γεγονός ότι το κειμενό σας είναι ένας καθρέπτης εκείνου που το έγραψε. Γεμάτο θεωρείες και ανακρίβειες δηλαδή.
Δεν έχετε μελετήσει το θέμα και είστε εκτεθειμένος. Κάνατε σχόλιο στο ιστολόγιο με τίτλο ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και αναφέρεστε για ΧΥΤΑ στο Γερακα. Ούτε καν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τι αναφέρεται εδώ μέσα. Κάνετε αυτό τον μικρό κόπο και αν έχετε ίχνος λογικής θα καταλάβετε πολλά.

Σας παραπέμπουμε στην τελευταιά ανάρτηση μας αλλά και στην πολύ καλή ιστοσελίδα http://oxistoxyta.gr όπου θα βρείτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος που έγιναν στην αρχή της χρονιάς. Εκεί θα βρείτε πολλές αλήθειες που αποτελούν και τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόμαστε τα τελευταία 13 χρόνια.


Αν και μετά από τη μελέτη, που ευελπιστούμε ότι θα κάνετε, επιμείνετε σε αυτά που γράψατε, θα απορρίψουμε τα λεγόμενά σας ένα προς ένα με επιχειρήματα. Τώρα πάμε για σκοπιά.
Καλή μελέτη...

2 Αύγουστος 2009 5:04 μμ

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος said...

Ο γράφων Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος απαντά στο προηγούμενο σχόλιο...

Κύριοι διαχειριστές του Ιστότοπου,

Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τον νηφάλιο τρόπο σχολιασμού στην απάντησή σας...

Το άσχημο είναι όταν εμφανίζονται απαντήσεις όπως του Βαγγέλη και του Νάσου οπότε και αρχίζει το πρόβλημα... Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή γίνεται Μπούμερανγκ διότι κανείς δεν θα ήθελε να διαβάσει τέτοιου επιπέδου σχόλια σε ένα ισότοπο που φτιάχτηκε για να ανοίξει ένα θέμα και να συμπεριλάβει και τον αντίλογο.

Θα πρέπει να σας πω βέβαια οτι κάνετε λάθος διαπίστωση για τις γνώσεις μου στο θέμα... Ίσως ξέρω περισσότερα απο εσάς αλλά ο στόχος μου δεν είναι η επίδειξη γνώσεων. Έχω περιδιαβεί το site σας και το επαναλαμβάνω όταν έχω κάποιο χρόνο διότι έχει ένα παλμό και εκφράζει τι σκέψεις νέων ανθρώπων ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ μαζί τους..

Το βασικότερο σημείο της εστίασης μου είναι ότι η επιχειρηματολογία για τους ΧΥΤΑ είναι λάθος σε σημείο τραγικό. Οι ΧΥΤΑ σε όλο τον κόσμο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται!!! Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι υπάρχει το μπέρδεμα των εννοιών που υπάρχει εδώ δηλαδή το να μιλάμε για ΧΥΤΑ και να εννοούμε χωματερές όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα Videο όχι μονό στο δικό σας αλλά και στο site του Γραμματικού

Το επόμενο σε σημασία θέμα είναι οι έμφαση στις λεπτομέρειες και η απόκρυψη του πολύ σημαντικού γεγονότος οτι υπάρχουν απίθανα πολλές χωματερές σε κάθε περιοχή της Αττικής... Ακόμα και στον περίφημο δρυμό της Πάρνηθας υπάρχουν χωματερές!!! Τόνισα οτι ΧΥΤΑ σημαίνει πρακτικά τόπος διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων και όχι χωματερή... Δείτε το έργο στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης και βγάλτε τα συμπεράσματα σας αν και δεν έχει ολοκληρωθεί... Όμως τα επιχειρήματα των εκεί Οικολόγων έχουν έλλειμμα λογικής όπως εξήγησα στο άρθρο μου...

Οι ΧΥΤΑ σήμερα είναι πηγές πλούτου απο κάθε άποψη... Εκεί εκτός απο τα ανακυκλώσιμα υλικά παράγεται ενέργεια με ποικίλους τρόπους απο τη βιομάζα ή την καύση όσων υλών δεν ανακυκλώνονται. Και τα μη ανακυκλώσιμα είναι πάρα πολλά... Η ανακύκλωση πρέπει να διδάσκεται ως εμπειρία απο τα δημοτικά σχολεία αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την ανάγκη για ΧΥΤΑ.

Η καύση δεν είναι αυτή που συχνά παρουσιάζεται... Φτάσαμε στο σημείο καθηγητής του ΕΜΠ να κάνει παρουσίαση με πανάρχαιο υλικό και ελάχιστη αναφορά σε νέες τεχνολογίες... Πρόκειται για επιστημονική αθλιότητα... Η σύγχρονη μέθοδος καύσης γίνεται μέσω πλασματοποίησης διότι εξαφανίζει τα επικίνδυνα υλικά αλλάζοντας τη μοριακή τους υπόσταση ενώ προσφἐρει και ενέργεια.

Τα περί μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι εκτός πραγματικότητας διότι σήμερα αυτός μολύνεται σε όλες τις περιοχές περισσότερο με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών. Επιπλέον, είναι τόση η παρανομία στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, με την ανυπαρξία αποχετευτικών και την χρήση άθλιων βόθρων που η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είναι ήδη εντελώς ανεξέλεγκτη. Τεράστια είναι και η συνεχιζόμενη αυθαιρεσία στην αισθητική καταστροφή του περιβάλλοντός σας που κάποτε ήταν παραδεισένιο... Επομένως υπάρχει τεράστια υποκρισία στα όσα υποστηρίζετε.

Πολλά νέα παιδιά έχουν ακούσει και ενστερνιστεί με ενθουσιασμό τον αγώνα σας για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως η στάση σας, των μεγαλύτερων, δεν στοχεύει απαραίτητα στο καλύτερο αλλά μάλλον στο συμφερότερο για τους ολίγους που είναι προφανές οτι δεν εμφανίζονται διότι τα συμφέροντα δεν κάνουν διαδηλώσεις αλλά κινούνται στο παρασκήνιο. Οι διαδηλώσεις γίνονται πάντα απο αθώους όπως και οι πόλεμοι... ενώ τα συμφέροντα δρέπουν ανέξοδα και ακίνδυνα τα όποια οφέλη...

Το άρθρο δεν γράφτηκε ακριβώς για σας αλλά για δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα... Σε σας αναδημοσιεύτηκε όπως και αλλού...

Με εκτίμηση

Παναγιωτης Μπαζιωτόπουλος