Η ιστορία του Ελληνικού Χρέους...

Η κοινωνία δεν είναι τυρί ώστε η μούχλα να βρίσκεται μόνο στο άλλο κομμάτι...

(Η επιστολή αυτή αυτή στάλθηκε στο ΠΑΣΟΚ την 21 Νοεμβρίου 2008)

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ,

Παρά τα οσα ανατριχιαστικά βλέπουμε, ακούμε και ζούμε, συνεχίζετε την προσφιλή σας τακτική του πολιτικαντισμού με παρεμβάσεις ακόμα και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, που δεν προσφέρουν την εικόνα που χρειάζεται ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα.

Τα περί Βατοπεδίου αποτελούν πραγματική κατάντια της πολιτικής μας ζωής που επιχειρείτε μετά μανίας να μας πείσετε οτι δεν αγγίζουν το ΠΑΣΟΚ λες και η κοινωνία μας είναι τυρί που διατίθεται σε φέτες και το μουχλιασμένο βρίσκεται στο άλλο κομμάτι...

Η πολιτική αθλιότητα που χαρακτηρίζει όλον τον σημερινό πολιτικό κόσμο (έστω και αν ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Σημίτης ήταν κατά γενική αποδοχή προσωπικά καθαρός) δεν θα αντιμετωπιστεί με το να κόβουμε το κομμάτι με τη μούχλα ή να το βάφουμε μπλέ ενω το δικό μας πράσινο αλλά με το να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε το τυρί να μην μουχλιάζει σε κανένα σημείο του...

Σαφέστατα στο Βατοπέδιο έχετε πολυ μικρή εμπλοκή και επομένως ελάχιστες ευθύνες...

Όμως τα εικονίσματα τα διατηρήσατε στα σχολεία μικτής φοίτησης παρά το οτι στην Ελλάδα έχουμε πλέον 1.5 εκ Μουσουλμάνους... και στα δικαστήρια διατηρήσατε τον θρησκευτικό ΟΡΚΟ.

Θεωρείτε οτι η αθλιότης του Βατοπεδίου διαφέρει απο το όποιο δικό σας παραστράτημα αλλά στους δεσποτάδες σκύβετε και φιλάτε τα λέρα χέρια, έτοιμοι να πάτε στο επόμενο στάδιο της "ιεράς συναλλαγής..."

Τις φυλακές τις αφήσατε σε τέτοια αθλιότατα που μόνο κτήνη εκφράζουν αλλά εσείς είστε καθώς πρέπει πολιτικοί που εκπροσωπούν σήμερα την κυρίαρχη αντιπολίτευση και αύριο την κυβερνηση... Πως δέχεστε τον τίτλο του κτηνάνθρωπου. ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ τον δέχεστε εκ των πραγμάτων και εκ των συνθηκών που διατηρήθηκαν στις μέρες σας στις φυλακές... και συνεχιζονται σήμερα...

Δείτε εδώ:

http://www.hmpaltcourse.co.uk/index.htm

πως θα έπρεπε να είναι οι φυλακές ενός πολιτισμένου κράτους και ντραπείτε... ντραπείτε χωρίς ελαφρυντικά...

Είδατε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να έρχεται στην Αθήνα για να υπερασπιστεί τα χρυσόβουλα και παρά το οτι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό του, όπως και σε κάθε θρησκευτικό ηγέτη, εσείς ποιήσατε την νήσσαν για το γεγονός της επίσκεψης, χάβοντας το παραμύθι των δήθεν προβλημάτων που θα δημιουργήσει η κατάργηση της αποδοχής της εγκυρότητας των χρυσόβουλων συμβάσεων.

Ω ποια εκκλησιαστική χυδαιότης...

Ω ποία αντιχριστιανική συμπεριφορά...

Ω ποιος πολιτικός φαρισαϊσμός...

Αλλα ας έλθω στον πυρήνα του θέματος.

Αντι να το εκφράσω εγώ θεωρώ αποτελεσματικότερο να μελετήσετε εσείς το πως σκέπτεται ο ηγέτης της Ρωσίας, ο Πούτιν.

Δείτε τι λεει και τι επιδιώκει για την μεγάλη χώρα του στο σύντομο σημείωμα που ακολουθεί.

Είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά που κάνει τους Ρώσους να κλαίνε όταν του σφίγγουν το χέρι...

Μέχρις ότου το καταφέρετε και εσείς αυτό, μέχρις ότου το καταφέρει αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχετε πολιτική και δεν έχουμε άξιους να μας κυβερνήσουν...

Μην αυταπατάστε...

Το όποιο πραγματικό προβάδισμα θα το κερδίσετε με έμπνευση και όραμα διαφορετικά θα γελοιοποιηθείτε στις πρώτες κιόλας ημέρες που θα αναλάβετε την εξουσία.

Ως απλός άνθρωπος είμαι εδώ για να βοηθήσω αλλά μόνον εάν αποκτήσετε όραμα για το μέλλον της χώρας και μόνον εάν αυτό το όραμα με κάνει να δακρύσω...

Φτιάχτε το...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος - Επιχειρησιακός ερευνητής
(+30) 6932 288185
http://www.bazioto.blogspot.com/


«Η Ρωσία δεν θα ξαναζήσει την κρίση του 1998»

Tου ανταποκριτή μας στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα

Ανατρέποντας για μια ακόμα φορά όλες τις προβλέψεις που τον ήθελαν να επικεντρώνει την ομιλία του στο πολιτικό μέλλον της Ρωσίας και ιδιαιτέρως στο δικό του και να εγκαταλείπει την πρωθυπουργία αφήνοντας την καυτή πατάτα της οικονομικής κρίσης στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Απευθυνόμενος προς τα μέλη της «Ενιαίας Ρωσίας», ο Ρώσος πρωθυπουργός, μιλώντας με τον αέρα του ανθρώπου στις πλάτες του οποίου ακουμπούν οι μοίρες των 150 εκατομμυρίων Ρώσων, υποσχέθηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της κυβέρνησής του θα δώσουν σκληρή μάχη προκειμένου οι Ρώσοι να μην ξαναζήσουν τις μαύρες ημέρες των οικονομικών κρίσεων του 1991 και του 1998.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν τόνισε πως η κυβέρνηση θα πράξει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου οι «κατακλυσμοί» και τα προβλήματα του παρελθόντος να μην επιστρέψουν στη χώρα. Με τον υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν να υποστηρίζει πως η προσεχής χρονιά θα σημάνει το αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τη ρωσική οικονομία να καλείται να αντιμετωπίσει τη δυσκολότερη κρίση ύστερα από εκείνη του 1998, η οποία είχε οδηγήσει στην κατάρρευση του αποταμιευτικού συστήματος και με τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι τα μεταλλεύματα, το σιτάρι και τα χημικά προϊόντα να κατρακυλούν, επανακάμπτοντας το 2010, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε δέσμη μέτρων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η στρατηγική της χώρας, που έχει ορίζοντα το 2020, δεν θα διακοπεί. Ο ρόλος της Ρωσίας ως μιας εκ των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου θα συνεχιστεί όπως και η αύξηση του ΑΕΠ. Βασικό μέλημα του οικονομικού επιτελείου είναι η προσπάθεια να αυξηθεί η ποιότητα εργασίας και να συνεχιστεί η ανάπτυξη στον τραπεζικό, τον ενεργειακό, τον αγροτικό τομέα και στις μεταφορές. Βλέποντας μακρύτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως η χώρα μπορεί στο τέλος να βγει κερδισμένη από την κρίση αρκεί να την εκμεταλλευτεί αναδεικνύοντας την οικονομία.

Ο τομέας της ενέργειας, ο οποίος αποτελεί τη βάση της ρωσικής οικονομίας, θα υποστηριχθεί με όλα τα μέσα. Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός υπενθύμισε πως τα έσοδα των προηγούμενων ετών από τη βιομηχανία πετρελαίου υπήρξαν πολύτιμα, καθώς αυτά δώρισαν στη ρωσική οικονομία το προνόμιο των ελιγμών. Για τον λόγο αυτό, υποστήριξε πως απαιτείται η διοχέτευση επιπλέον πόρων στη βιομηχανία αυτή προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες για την ανάπτυξη νέων αποθεμάτων.

Μια άλλη ανησυχία που επιχείρησε να κατευνάσει ήταν το ενδεχόμενο η αμυντική βιομηχανία αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δεχτούν παράπλευρες απώλειες. Για τον αμυντικό τομέα δεσμεύτηκε πως την περίοδο 2009–2010 θα ενισχυθεί με 1,4 δισ. ευρώ και αντιστοίχως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 865 εκατ. ευρώ. Το παρών στο συνέδριο έδωσε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος, στο οποίο σημειωτέον δεν είναι μέλος, για τη βοήθειά τους στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε πως πρωταρχικό μέλημά του είναι να ξεπεραστούν οι οικονομικές συμπληγάδες.